21 Ağustos 2016 Pazar

Kinoa Köftesi


Malzemeler:

  • 1 turk kahvesi fincani kinoa
  • 8-10 dal maydanoz 
  • Yarim cay kasigi kadar tuz
  • 1 tatli kasigi zeytinyagi 
  • Yarim cay kasigi kadar köri
  • Yarim cay kasigi kadar sarimsak tozu
  • Yarim cay kasigi kadar kırmızı tatli toz biber
Yapılışı : 

Kinoaları cok ince süzgeç ile akan su altında iyice yıkayın.
Kapakli minik bir tencerede 2 turk kahvesi fincani su ile kinoalari suyunu cekene dek kisik ateste haşlayin. 
5-10 dakika kadar kapagi kapali olarak demlendirin ve derin bir kaba kinoalari alin. Kaşık yardımı ile ezercesine karıştırın ve bu esnada ince kiyilmis maydanozlari ve baharatlari (zevkinize gore farkli baharatlar katabilirsiniz) ekleyerek malzemeler ve kinoalar iyice özleşene dek karıştırın. Yapiskan bir hal almaya baslayinca elinizle parcalar kopararak köfteler hazirlayin..
Teflon bir tavaya 1 -2 cay kasigi zeytinyagi gezdirip kofteleri arkali önlü kızartın. 

Tarif ile ilgili notlar :
  • Bu ölçü ile orta büyüklükte 7 adet köfte hazırlayabilirsiniz.
  • Malzemeler icerisinde herhangi bir baglayıcı (un...vb.) bulunmadığından kofteleri kizartirken mümkün oldugunca nazik davranın.
  • Kofteleri mumkun oldugunca henüz haslanmis kinoa ile hazirlamaya calisin. Kinoalar sogudukca malzemeler birbirini tutmakta zorlanacaktır.
  • Kofteleri 1 gun oncesinden hazirlayip kizartmadan dinlendirirseniz lezzeti ve kivami daha guzel olacaktir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder