4 Temmuz 2012 Çarşamba

Hurmalı Frigo Tatlı

Baştacımız hurmanın başrolde olduğu, kendisine boll ceviz parçalarının eşlik ettiği ve buzluktan çıktığı halde yumuşacık ama soğuk bir tatlı yemek istermisiniz? :)


Malzemeler : 

  • 2 büyük bardak hurma
  • 1 büyük bardak iri kıyılmış ceviz
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 tatlı kaşığı saf vanilya (şart değil)

Yapılışı : 

7-8 saat kadar içme suyunda bekletilmiş hurmaları çekirdeklerinden ayırıp, çatal yardımıyla, hurmanın suyundan azar azar (tamamını değil) ekleyerek ezin. Kakao, vanilya ve iri ceviz parçalarını ekleyip karıştırın. Karışımı ufak bir tepsinin ortasına, 1.5 -2 cm. kalınlığında, kenarlarını düzleyerek yayın ve üzerini strech ile kaplayıp buzluğa atın. Servis öncesinde dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz üzerini ince kıyılmış ceviz/fındık parçaları veya badem sütünüzden arta kalan badem posaları ile süsleyin.

Tarif ile ilgili notlar : 
  • Tatlınızı tepsiyi tamamen kaplayacak şekilde dökmeyin.
  • Tatlınızı tepsiye ne kadar özenli yerleştirirseniz yerleştirin, katılaşan bir tatlı olmadıgı için, servis tabağına alırken illa ki basit bir hareketle düzeltmeniz gerekecektir.
  • Hem lezzet, hem de çekirdeklerinin rahat çıkması açısından  alacağınız hurmaları büyük boy ve etli olanlarından seçmenizi tavsiye ederim. 
  • Hurmaları ezerken, hurma suyunu ne kadar fazla koyarsanız tatlınız o kadar yumuşak olur. Çok yumuşak olmaması için hurma suyunu az koymaya dikkat edin. Tatlınız ne kadar yumuşak olursa, o kadar frigo kıvamından çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder