16 Mayıs 2013 Perşembe

Maş Fasulyeli Pirinç Pilavı


Malzemeler : 

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı maş fasulyesi
  • 2.5 su bardağı içme suyu (pilavı pişirmek için)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı :

Pirinçleri tuz katılmış kaynar suda, bir kap içerisinde en az 20 dak. bekletin. O sırada maş fasulyelerini haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri bir süzgeçe alın. Suda bekletilmiş pirinçleri akan su altında iyice yıkayın ve süzün. Pilav tenceresine zeytinyağını koyup pirinçleri ilave edin ve yüksek ateşte 2-3 dak. kavurun. Kavrulmuş pirinçlerin üzerine 2.5 su bardağı kaynar su ve tuz ekleyerek hızlı şekilde hafif karıştırın ve hemen tencerenin kapağını kapatıp, ateşi son derece kısık hale getirerek pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Pişen pilav üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyin ve ocağın altını kapatın. 5-10 dak sonra demlenmiş pilavınızı hafif karıştırın ve servis yapın. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder