6 Şubat 2013 Çarşamba

Mahlepli Minik Halkalar


Daha önce paylaştığım haşhaşlı ve susamlı grissini hamuruna biraz mahlep ekleyerek lezzetli, mis kokulu minik halkalar elde etmiş oldum. İşte malzemeler ve yapılışı :)

Malzemeler : 
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı + 1-2 yemek kaşığı su
  • 1 kahve (türk kahvesi) fincanı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dolu dolu 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Susam, çörekotu

Yapılışı : 

Elenmiş unu hamur yoğurma kabına dökün. Unun ortasını açarak bütün malzemeleri ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Üzerini temiz bir bez ile örtün 20 dak. bekletin.
Dinlenmiş hamuru merdane ile 1 cm. kalınlığında açın ve bir bardak yardımıyla eşit büyüklükte daireler elde edin. Bu dairelerin her birinin ortasını parmağınızla delin ve ufak hareketlerle hamuru hafif hafif döndürerek birer halka elde edin. Halkaları önce suya sonra susama/çörekotuna bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında hafifce pişirin. 

Tarif ile ilgili notlar : 



  • Elde ettiğiniz halkalar ufak boyutlarda olduğu için pişme süresi kısa olacaktır, fırını kısa sürelerle kontrol edin ve halkaların çok pişmesini engelleyin. 
  • Hamuru merdane ile açıp bardak ile kesmek eşit büyüklükte halkalar elde etmenizi sağlar.  Hamuru açmadan elinizle parçalar kopararak da aynı işlemi yapabilirsiniz. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder