26 Şubat 2013 Salı

Karabuğdaylı Sarı Mercimek Çorbası


Malzemeler : 

  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1/2 su bardağı karabuğday
  • 1 adet havuç
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı : 

Karabuğday ve sarı mercimekleri yıkayıp süzerek orta boy bir tencereye alın. Havucu rendeleyin ve tencereye ekleyin. Zeytinyağı, tuz ve 5 su bardağı içme suyu ekleyerek, orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Kısa sürede pişecek olan çorbanıza 1-2 su bardağı daha kaynar su eklerek damak zevkinize göre koyuluk kıvamını ayarlayın. 
Dilerseniz ; ince kıyılmış dereotu, nane/kırmızı pul biber gibi baharatlarla servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder