17 Ocak 2013 Perşembe

Soya Kıymalı Karnıbahar

Soya kıymasının en çok yakıştığı kış sebzelerinden biri :)


Malzemeler : 

  • 1 adet orta boy karnıbahar
  • 1 su bardağı soya kıyması
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı 
  • Tuz, karabiber

Yapılışı : 

Öncelikle soya kıymasını derin bir kaba alıp, üzerine 2 su bardağı kadar henüz kaynamış içme suyu ilave ederek 15 dak. bekletiyoruz. 

Şişen soya kıymasını bir süzgeçe alıp hafif soğumasını bekliyoruz. Bu sırada karnıbaharları yıkayıp tencereye alabilir ve kuru soğanı yemeklik doğrayabiliriz. 

Yemeklik doğranmış soğanları ve zeytinyağını ayrı bir tencereye alıp soğanları hafif pembeleştiriyoruz. Ardından soya kıymalarının fazla suyunu avucumuzla sıkarak soğanlara ilave ediyoruz, kısa bir süre daha kavurup 1 su bardağı kadar su ile sulandırılmış salçayı ilave ediyoruz ve  1 dak. kadar pişiriyoruz. Kıymalı harca tuz ve çok az karabiber ilave ederek, harcı tencereye dizdiğimiz karnıbaharların üzerine yayıyoruz. 
Gerekirse az su ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte karnıbaharlar hafif yumuşayıncaya dek pişiriyoruz. 

Tarif ile ilgili notlar : 
  • Soya kıyması kullandığınız yemeklere normalden biraz daha fazla zeytinyağı ilave etmeniz yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlar. 
  • Karnıbahar çok kısa sürede pişen bir sebze olduğu için, ateş halinde pişerken hafif yumuşadıktan sonra ateşi kapatıp, tencerenin kapağı kapalı şekilde dinlendirirseniz yemeğin buharıyla sebzeler pişmeye devam edecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder