3 Ocak 2013 Perşembe

Pırasalı Bulgur Pilavı


Malzemeler :
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Yapılışı :

Salça ve zeytinyağını pilav tenceresine alın ve 1 dak. kadar kavurun. Ardından ince doğranmış pırasalar ve rendelenmiş havuçları ilave ederek 1- 2 dak. daha kavurun. Üzerine yıkanmış, suyu süzülmüş bulguru ekleyin kavurma işlemine 1-2 dak. daha devam edin. Tuzu ve sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısarak pilavı pişirin. Pilav tamamen suyunu çekince pilavı 10 dak. kadar dinlendirip karıştırarak servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder