5 Temmuz 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Hafif ve lezzetti tadıyla yaz sofralarının olmazsa olmazı :)




Malzemeler : 
   
  • 1 kg. taze fasulye                 
  • 4-5 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Sızma zeytinyağı
  • Himalaya Tuzu
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker


Yapılışı : 

Ayıklanmış, doğranmış taze fasulyeleri, yemeklik küçük küçük doğranmış kuru soğanları, kabuksuz rendelenmiş domatesleri, tuz, şeker ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını tencereye koyup, bir miktar su ilavesiyle tüm malzemeleri çiğden, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Fasulyeleri tencerenin kapağı kapalı şekilde bir süre dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp üzerine bir miktar zeytinyağı gezdiriyoruz.


Tarif ile ilgili notlar :

  • Ben bu tarz yemeklerde düdüklü tencere kullandığım için 7 dk. 'da, sadece domateslerin suyu ile pişirdim. Normal tencerede pişiriyorsanız ara sıra yemeğinizin suyunun tamamen çekmesini engellemek amaçlı kontrol etmenizi tavsiye ederim.
  • Soğuk zeytinyağlı yemeklerde kullanacagım zeytinyağının yarısını pişirirken, diğer yarısını da piştikten sonra üzerine gezdiriyorum. Böylelikle zeytinyağının kendine has kokusu ve lezzeti ortaya çıkarken, yemek daha parlak ve iştah açıcı gözüküyor.
  • Zeytinyağlı yemeklerinizi lezzetinin tam olarak yerine oturması için, buzdolabında 1 gün dinlendirildikten sonra servis etmenizi tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder