3 Temmuz 2012 Salı

Patates Kavurması

Patates kavurmasını isterseniz büyük bir servis tabağında sunabilir, isterseniz ana yemeklerinize eşlik edecek şekilde, tek kişilik minik kaselere doldurup ters çevirerek baharatlarla süsleyip sunabilirsiniz. Karar sizin :)


Malzemeler : 

  • 1 kg. patates
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Himalaya tuzu
  • Karabiber

Yapılışı : 

Patatesleri haşlayın ve ezin, bir köşede bekletin. Taze soğanların beyaz kısımlarını ve kuru soğanı ince ince doğrayın zeytinyağında kavurun. Domates salçası ve biber salçasını ekleyin, patatesleri ekleyin 1-2 dk kavurun. Tuzunu ve az miktarda karabiberini ilave edip ocagın altını kapatın. Kıyılmış maydanoz ve taze soğanların ince kıyılmış yeşil saplarını ekleyerek karıştırın. Ilık olarak servis yapın.

Tarif ile ilgili notlar : 
  • Yapışmaz geniş bir tava ya da tencere kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Hazırladığınız lezzetli patates kavurmasını böreklerde, gözlemelerde iç harç olarak kullanabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder