9 Haziran 2012 Cumartesi

Yeşil Sebze Suyu

Yeşil yapraklı çiğ sebzeler tam bir kalsiyum deposu. Özellikle bir çok çiğ sebzeyi bir araya getirip, suyunu sıkıp içmek, gerek sindirim sistemi için, gerek alınması gereken kalsiyum,vitamin ihtiyaçları açısından çok çok faydalı. Bu karışımı özellikle sabah kahvaltısı olarak tüketmek çok keyifli. Dilerseniz bu karışımın içine 1 tatlı kaşığı toz spirulina katabilirsiniz. Afiyet olsun :)


Malzemeler : 
  • 5-6 yaprak pazı
  • 1 avuç semizotu 
  • 1 avuç ıspanak
  • 1 avuç maydanoz
  • 2-3 adet salatalık (kabuklarıyla)
  • 3 çiçek brokoli
  • 2-3 adet kereviz sap ve yaprakları
  • 1 adet limon (kabuksuz)
  • Ceviz büyüklüğünde taze zencefil

Yapılışı : 
Tüm sebzeleri yıkandıktan sonra katı meyve sıkacağından geçirin. 

Tarif ile ilgili notlar:
  • Limonu acılık vermemesi için, kabuklarını soyduktan sonra katı meyve sıkacagından geçirmeliyiz.
  • Salatalık miktarı sebzelerin yogunluğunu seyreltmek amacı ile arttırılabilir.
  • Malzemelerin tümü olmalı diye bir şart yok elbette. İsteğe bağlı olarak çeşit eklenebilir yada eksiltilebilir. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder