13 Haziran 2012 Çarşamba

Yemişli Zeytin Ezmesi

Bir zeytin ezmesi olsun, ama içinde sadece zeytin olmasın, sandviçime ya da salatalarıma ayrı ayrı ekleyeceğim şeyler zahmetsizce tek sürüşte yerini bulsun! 
İşte böyle bir zeytin ezmesi yapmak isterseniz evinizde, bildiğiniz malzemelerle zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Ayrıca piyasada satılan içinde binbir katkı maddesi bulunan yapay zeytin ezmelerinden bin kat daha lezzetli ve besleyici :)




Malzemeler : 



Malzemelerin belli bir miktarı yok, zeytinler yoğunlukta olmalı, yemişlerin miktarı daha az.


  • İri siyah zeytin
  • Çiğ badem
  • Çiğ Ayçekirdeği içi
  • Sızma Zeytinyağı
Yapılışı : 

Geceden içme suyunda bekletilmiş bademlerin suyunu süzüp rondoya atıyoruz ve çekiyoruz. Ardından ayçekirdeği içlerini, çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ve bir miktar zeytinyağı ekleyip tekrar çekiyoruz.

Tarif ile ilgili notlar:
  • Yemişli zeytin ezmeninize her türlü çiğ yemişi ekleyebilirsiniz. Fındık,ceviz,kabak çekirdeği... gibi. 
  • Zeytin ezmesine tuz ilave etmenizi tavsiye etmem. Zaten zeytin ezmesini kullanacağınız yiyecekte tuz eklemesi yapılacaktır. 
  • Zeytinlerin iri olması, çekirdeklerini çıkarma işleminizi kolaylaştıracaktır. 
  • Miktar olarak az az ,taze taze hazırlamanızı tavsiye ederim. Hazırlamış olduğunuz zeytin ezmesini ağzı kapalı cam bir kavanozda 1 hafta kadar koruyabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder