9 Haziran 2012 Cumartesi

Tahinli Muz Dilimleri

Tamamen doğal besinlerden oluşan bir tatlı tabağı yemek istiyorsanız buyrun size ‘’Tahinli Muz Dilimleri’’.  Oldukça faydalı bir meyve olan muz ve kalsiyum deposu tahinin birleşimi. Gerçekten tatlı isteğini fazlasıyla tatmin ediyor ayrıca. Keten tohumunu neyle tüketebilirim diyenler için sağlıklı bir alternatif.  Ani gelen misafirlerinize de  sunabileceğiniz mükemmel bir tat ve sunum :) 


Malzemeler:

1 adet muz
1 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı çekilmiş veya bütün keten tohumu
Bir tutam toz tarçın


Yapılışı:

Dilimlenmiş muzların üzerine tahin gezdirilip, keten tohumu ve toz tarçın serpiştirilir.


Tarif ile ilgili notlar:

  • Bu tatlı taze olarak yapılıp tüketilmelidir.
  • Daha tatlı olmasını arzu edenler muz dilimlerinin üzerine bir miktar agave şurubu ilave edebilirler. (Fotoda agave şurubu eklenmiş halini görüyorsunuz fakat bence şart değil)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder