9 Haziran 2012 Cumartesi

Susam Sütü

Kalsiyum bombası susam sütü. Hemde bu kalsiyumu doğal bir besinden almak hiç fena fikir değil! Ne dersiniz? 



Mazemeler : 


  • 4 çorba kaşığı çiğ susam
  • 500 ml içme suyu
Yapılışı : 

Susamlar bol su ile yıkanır ve 7-8 saat kadar içme suyunda bekletilir.  Bu bekleme süresinden sonra, susamlar yine yıkanır ve blender'a atılır. Üzerine 500 ml içme suyu ilave edilir ve yaklaşık 3-4 dk. karıştırılır. Karışım geniş ağızlı bir sürahi altta olacak şekilde, sık aralıklı bir süzgeçten geçirilir. Susam sütünüz hazır.

Tarif ile ilgili notlar :
  • Susamlar muhakkak çiğ (kavrulmamış) olmalı. Aktarınızdan çiğ susamınızı alırken buzdolabında muhafaza ediliyor olmasına ve aldıktan sonra yine buzdolabında kapaklı cam bir kavanozda korunmasına dikkat ediniz.
  • Susam sütünün sade olarak tadından hoşlanmadıysanız, bir miktar agave ve üzerine bir miktar toz tarçın ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız susam sütünü buzdolabında, ağzı kapalı cam bir sürahide 2 gün bozulmadan koruyabilirsiniz.
  • Susam sütünüzü yulaf ezmesi gibi kahvaltılıklarınıza, shake'lerinizde, kahvenizde, kurabiyelerinizde, keklerinizde, böreklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Soya, pirinç, badem ve yulaf sütünü duymuştum ama susam sütü ilk oldu:) İlginç gözüküyor; denemek lazım!

    YanıtlaSil
  2. Susam sütünün tadını herkes begenmiyor, susamın yogun kokusu ve hafif acılıgı rahatsız edebiliyor. Sade olarak tüketmektense; agave, tarçın, hurma, muz, kuru kayısı, herhangi bir taze mevsim meyvesi (çilek,..gibi), kakao ya da keçi boynuzu tozu gibi hafif katkılarla gayet keyifli oluyor açıkcası :)

    YanıtlaSil
  3. susam sütü ne kadar tüketilmeli ?

    YanıtlaSil