25 Haziran 2012 Pazartesi

Mantarlı Pilav

Arada sırada yenilecek olsa da, pirinç pilavını sade olarak tüketmektense içine faydalı bir sebze ya da bakliyat eklemekten yanayım. Dolabınızda az miktarda kalmış ve ne yapacagınızı düşündüğünüz bir parça mantar ile hem sebzenizi değerlendirebilir, hem de pilavınıza lezzet katabilirsiniz :)




Malzemeler :                                           

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 100-150 gr. mantar
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Himalaya tuzu
Yapılışı : 

Pirinçleri en az 30 dk. öncesinden kaynar su ve tuz eklenmiş bir kapta bekletin. Suda bekletilmiş pirinçleri bol su ile yıkayın ve süzün. Yemeklik doğranmış soğanları yüksek ateşte zeytinyağı ile 2 dk. kavurduktan sonra, yıkanmış ve dilim dilim doğranmış mantarları ve tuzu ekleyip 2 dk. daha kavurun. Ardından sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını en kısık seviyeye getirip pirinçler suyunu çekinceye dek pişirin. Pilav suyunu çekince ateşten alın ve 10 dk. kadar demlenmeye bırakın. Servis tabağına almadan önce pilavınızı tahta kaşıkla ezmeden hafifçe karıştırın ve dilerseniz üzerine kırmızı pul biber ve karabiber serperek servis yapın. 

Tarif ile ilgili notlar : 
  • Pirinçlerinizi pişirmeden önce, tuz eklenmiş sıcak suda bekletmeniz pilavınızın tane tane olmasını sağlar. 
  • Suda bekletme işlemi min. 30 dk olmalıdır. Dilerseniz akşam pişirmeyi planladıgınız bir pilavın pirincini sabahtan da ıslatabilirsiniz. 
  • Pirinçlerinizi kırmadan,ezmeden hafif hareketlerle, çıkan su berraklaşana dek yıkayın.   




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder