9 Haziran 2012 Cumartesi

Kaju Fıstık Püreli Çiğ Kabak Ravioli

Zaman zaman bazı öğünlerim de veya hayatımın bazı dönemlerin de tamamen çiğ beslenirim. Çiğ beslenmenin muhteşem bir enerjisi ve saymakla bitmeyen faydaları vardır. Ben hayatta çiğ kabak yiyemem demeyin, bu tarifi deneyin. Lezzetine inanamayacağınız gibi, az bir miktarla nasıl doyduğunuza da inanamayacaksınız :)






Malzemeler: 

1 çay bardağı tuzsuz çiğ kaju fıstığı
1 adet orta boy kabak

¼ kuru soğan
1 diş sarımsak
10 dal kadar maydanoz
Sızma zeytinyağı
Himalaya tuzu

Yapılışı:

Kabağı ince halkalar halinde dilimleyip düz bir cam borcama alıyoruz. Üzerine zeytinyağı ve tuz ilave ediyoruz. Kaju fıstıklarını da çukur bir kaseye alıp üzerine içme suyu ilave ediyoruz. Kabak ve fıstıkları bu şekilde 7 saat kadar bekletiyoruz. 
Bekleme süresi bittikten sonra rondoya fıstıkları, soğan, sarımsak, maydanoz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave ediyoruz. Fıstıklar ezilip püre haline gelene dek karıştırıyoruz. Kabak dilimlerinin üzerine hazırladığımız fıstık püresini sürüp diğer kabak dilimiyle üzerini kapatıyoruz. Tüm kabaklar bittikten sonra üzerine kekik, kırmızı pul biber gibi baharatlar serpiştiriyoruz.



Tarif ile ilgili notlar : 

  • Kabaklar ve fıstık püresi yeteri kadar yağlı olduğu için, tabağınızı garnitür olarak maydanoz, havuç gibi sebzeler ile süslemek isterseniz, sebzelerin üzerine yağ eklemenizi tavsiye etmem. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder