9 Haziran 2012 Cumartesi

Enginar Salatası

Bir gün enginarı çiğ yiyebileceğimi asla düşünemezdim. Eminim siz de öyle düşünüyorsunuz. Emin olun pişmişinden çok daha lezzetli ve sağlıklı :)







Malzemeler:

3 adet enginar
1 limonun suyu
1 su bardağı ceviz
1/4 demet maydanoz
1-2 diş sarımsak veya sarımsak tozu
Himalaya tuzu
Sızma zeytinyağı

Yapılışı:

Enginar, ceviz, maydanoz sırayla rondoda kıyılır ve cam bir kaba aktarılır. Üzerine ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır. İsteğe göre kırmızı pul biber ya da başka baharatlar eklenebilir.


Tarif ile ilgili notlar:

  • Sarımsak yemekten rahatsız oluyorsanız hemen şunu eklemek isterim.Bu tarifi sarımsaksız da denedim tadı gayet güzel oluyor.
  • Cevizlerin salata içinde daha iri iri ağıza gelmesini isterseniz rondoyu kullanmayıp, iri iri kıyıp salatanın içine ilave edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder