19 Haziran 2012 Salı

Cacık

Sıcak yaz günlerinde, salatalık ve nane tazeleyici etkisiyle vücudumuzu serinletirken, eşsiz badem de besleyici içeriği ve doyumsuz lezzetiyle bu cacığı şölene dönüştürüyor :)




Malzemeler :
Yapılışı : 

Kabuklarıyla rendelenmiş salatalığa, bir miktar su ile sulandırılıp yoğurt kıvamına getirilmiş badem püresi, ezilmiş sarımsak ve tuzu katıp karıştırıyoruz. Bir miktar soğuk su ile cacık kıvamına getiriyoruz. Karışımı servis kasesine alıp üzerine kuru nane ve sızma zeytinyağı gezdiriyoruz. 

Tarif ile ilgili notlar :
  • Tam bir cacık tadı isterseniz, elbette sarımsak eklemelisiniz ama sarımsaksız tadı da gayet güzel oluyor.
  • Tarifi normalden daha az su ile yapıp buz parçaları ekleyerek de servis yapabilirsiniz.


2 yorum: