15 Haziran 2012 Cuma

Badem Püreli Semizotu

Müthiş bir yaz sebzesi olan semizotuna bayılırım. Özellikle çiğ yendiğinde tadına doyum olmaz. Badem püresi http://veganlezzetler.blogspot.com/2012/06/badem-puresi.html kullanılarak yapılan bu salataya siz de bayılacaksınız :)






Malzemeler : 
                                                                     

  • Semizotu
  • Badem püresi
  • Himalaya tuzu
  • Sızma zeytinyağı


Yapılışı : 


Yıkanmış semizotlarını elimizle iri parçalara bölüyoruz ve bir miktar su karıştırılarak yoğunluğu azaltılmış badem püresi ve bir miktar tuz ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine bir miktar sızma zeytinyağı gezdiriyoruz. 


Tarif ile ilgili notlar: 


  • Meze olarak kullanılacağı zaman 1 diş ezilmiş sarımsak ve kırmızı pul biber ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder