12 Haziran 2012 Salı

Avokadolu Dip Sos

Protein, mineral ve vitaminler açısından oldukça zengin bir meyve olan avokado ile geç tanışanlardanım. Avakado tatlı - tuzlu her çeşidin içine girebilme özelliği ile kalbimdeki yerini epey zaman önce aldı. Favori soslarımdan biri olan bu sosu yufka kıtırlarına batırarak yemek çok keyifli :)





Sos için malzemeler:   
                      
  • 2 yumuşak avokado
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1/2 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • Himalaya tuzu
  • 2 diş sarımsak

Yufka kıtırları için :
  • 1 adet yufka


Yapılışı : 

Rondoda iri doğranmış biberleri, biberler küçülene kadar çekiyoruz. Kabukları soyulmuş yine iri doğranmış domatesleri ilave edip tekrar çekiyoruz. Ezilmiş sarımsakları, kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılmış avokadoları, tahini, limon suyunu ve tuzunu ilave edip rondoyu tekrar çalıştırıyoruz. Tüm malzemeler birbiriyle özdeşleştiğinde (1 dk. içinde) sosunuz hazır. 

Yufka kıtırları için;

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kare kare kesilmiş yufkaları önceden ısıtılmış fırına verip iki tarafı kızarana kadar, ya da benim gibi küçük bir elektrikli ızgarada yine ızgarasına yağlı kağıt serip kıtırları yapabilirsiniz. 



Tarif ile ilgili notlar: 

  • Avokadonuzu aldıktan sonra yumuşatmak için herhangi bir kese kağıdı veya folyoya sarıp buzdolabına koymadan mutfağınızda bekletirseniz çok daha çabuk yumuşayacaktır.  Sos için avokadonuzun kesinlikle yumuşak olması gerekmektedir. 
  • Sosu ağzı kapalı cam bir kavanozda,  2-3 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 
  • Sosu salatalarınızda, sandviçlerinizde, kanepelerinizde de kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder